INGATLAN ELADÁSI KISOKOS 2. RÉSZ FELKÉSZÜLÉS AZ ELADÁSRA

SZEREZZ BE MINDEN SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOT!

Az eladáshoz szükséges összes dokumentumot szerezd be még időben! Ne az utolsó pillanatban kelljen a hivatalba rohangálnod vagy az interneten keresgélned. Az eladáshoz biztosan szükséged lesz egy tulajdoni lapra és családi házak esetén helyszínrajzra (térképmásolatra), társasházi lakások esetében alapító okiratra. Sokszor éri meglepetés az eladót pl. egy le nem töröltetett korábbi teher, már rég elhunyt haszonélvező miatt vagy éppen azért, mert az ingatlan nincs/vagy nem a jelenlegi formájában van feltüntetve a földhivatali térképen. Fenti problémák miatt előfordulhat, hogy az ingatlanod nem hitelképes.

KÉSZÍTSD FEL AZ INGATLANT AZ ELADÁSRA!

Az ingatlan eladás egyik legfontosabb szakasza, nem érdemes kihagyni a folyamatból. Lehet, hogy a te ingatlanodban elegendő egy rendrakás, selejtezés.

Fontos, hogy lehetőleg egy kitakarított, rendet mutató ingatlant fotózz, majd mutass be az érdeklődőknek. Ha nem tudsz minden helyiségben elpakolni, akkor célszerű kinevezni pl. a garázst, nyári konyhát, ahová a leselejtezett holmikat teszed. A kertedet, udvarodat is készítsd fel az eladásra! Fontos az első benyomás, ezért akár ha felújítandó ingatlanról beszélünk, akkor is sokat ér, ha rendezett körülmények között fogadjuk az érdeklődőket.

HIRDETÉS

Az ingatlanhirdetés célja elsősorban a lakás vagy ház pontos bemutatása. Ez azért is fontos, mert így tudod bevonzani a valós érdeklődőket, hiszen a vevő először csak ezt fogja látni, ezzel kell igazán bebizonyítani neki, hogy ez az álom otthona is lehet.

A már felkészített ingatlanról minőségi fotókat kell készíteni. Szükséges lesz egy átlátható alaprajzra is, amit fel lehet tüntetni majd a hirdetésekben.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a jó hirdetési szöveg is elengedhetetlen! Csak azután kezdj neki a leírásnak, ha már minden adatot összegyűjtöttél az ingatlanról. Egy jó ingatlanhirdetés informatív, érthetően megfogalmazott és a célcsoporthoz szól. Mindehhez pedig létfontosságú, hogy a potenciális vevő ne egy ömlesztett szöveget lásson, hanem egy strukturált, részekre bontott, átlátható hirdetést. Tartalmazzon minden olyan információt, ami alapján eldöntheti, hogy az ingatlan neki való-e.

Olvasd el a KISOKOS többi részét is!

Remélem segítségedre volt ez a néhány tipp és ne feledd: nem kell egyedül megküzdened ezzel a jelentősen nagy feladattal! Sok éves tapasztalatommal leveszem a válladról ezt a gondot!

Ha segíthetek, várom megkeresésed!

 Sinka Adrienn ingatlanközvetítő, Színes Házak Ingatlaniroda

T.: +3630-501-3143, email: info@szineshazak.hu

Scroll to Top