Babaváró változások 2024-től

Bár 2024.01.01-től 11M Ft-ra emelkedik a babaváró hitel összege, de csak azok a házasok tudják majd igénybe venni, ahol a feleség még nincs 30 éves (szemben a mai 41 éves szabállyal) 2024 átmeneti év lesz, akkor ugyanis azok a családok, ahol a feleség már 30 fölött van, de várandós, igényelhetik a babaváró kölcsönt, 2025-től azonban ők sem; marad a 30 éves korhatár!

Babaváró Támogatás részletei

Maximum 10 millió forint, ami a gyermekvállalás érdekében szabadon felhasználható

10 millió forintos babaváró hitel 2023.12.31-ig alábbi feltételekkel igényelhetik:

Minden házaspár, ahol a feleség 18 és 40 év közötti, és legalább egyikük 3 év biztosítási jogviszonnyal rendelkezik (a hallgatói jogviszony is annak számít), maximum 10 millió Ft kamatmentes, szabad felhasználású kölcsönt igényelhet a bankfiókokban.

A hitel törlesztőrészlete legfeljebb havi 50 ezer Ft, futamideje 20 év.

Amennyiben a családba 5 éven belül legalább 1 gyermek születik, 3 évig nem kell a törlesztő részleteket fizetniük, és a teljes futamidőre jogosulttá válnak a kamatmentes törlesztésre.

Ha a második gyermek is megszületik, újabb 3 évre szünetel a törlesztés, és a tartozás 30%-át elengedjük.

Ha megérkezik a harmadik gyermek is, akkor pedig a teljes fennmaradó tartozást elengedjük.

Amennyiben egy házaspár várandósan veszi fel a Babaváró támogatást, majd három éven belül megszületik a második gyermekük, majd újabb három éven belül a harmadik, anélkül vehették igénybe a kölcsönt, hogy abból egyetlen forintot is vissza kellett volna fizetniük.

Hívjon mielőbb, hogy megtudja, milyen lehetőségei vannak!

Scroll to Top